dijous, 18 de juliol del 2019

Un altre llibre, 'Artur Bladé, escriure la memòria'

Aquest nou llibre, coeditat pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i Cossetània, és el producte de la VI Beca d'estudi de l'obra i figura d'Artur Bladé i Desumvila, impulsada pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el CERE i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE), la qual va comptar amb el suport de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l'Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet.

El jurat de la convocatòria va estar format per Montserrat Corretge Sàez, coordinadora del jurat, URV; Josep Bargalló Valls (URV); Francesc Foguet Boreu, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Josep Sánchez Cervelló (URV), i Gerard Mercadé Pié, director de l'ACRE, com a secretari. A tots ells he d'expressió el meu agraïment, com a Xavier Garcia Pujades, que ha escrit el pròleg del llibre.

Després de les 5 beques anteriors, centrades més en el fecund terreny literari, l'objectiu d'aquests sisena beca era escriure una biografia sobre un dels grans memorialistes de la Catalunya del segle XX, condició a la qual han situat a Bladé autors molts més experts que jo mateix, al costat de figures tan importants com Josep Pla, Josep Maria de Sagarra o Agustí Calvet, Gaziel.

La primera presentació del llibre la vam fer el 21 de setembre de 2018 a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, amb la consellera Laura Borràs que, a més a més de professora a la UB, és experta en teoria de la literatura i en literatura comparada. La segona, el 19 d'octubre a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre amb Carles Duarte, president del Consell Nacional de la Cultura i des les Arts (CoNCA). Duarte, lingüista i poeta, va situara la literatura bladeriana entre la millor memorialística europea! A més, en va escriure un article a Regió 7, Diari de Girona o Diari Segre.

Per tot això, i per totes les presentacions més que han vingut, Flix, Benissanet, Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i el Momerial Democràtic i el Cercle d'Agermanament Occitano-Català a Barcelona, i les que vindran encara, Tarragona, Amposta, Vinaròs, etc, moltes gràcies a tothom!

Esperem que us agradi llegir-lo, en podeu fer un tastet al web.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada