Sobre el blog

Les tecnologies de la informació i la comunicació, el web 2.0 i les xarxes socials han transformat, en pocs anys, una part cada vegada més significativa de la nostra realitat. Totes les disciplines del coneixement s'hi han vist afectades. També la que, només aparentment, pareixia més allunyada: la història. És en aquest context del web social on han aparegut tota una sèrie d'eines que han facilitat la publicació i la difusió de treballs i documents entre investigadors, professors, divulgadors, estudiants i estudiosos.

És també en aquest espai on tota una xarxa de blogs s'ha anat teixint arreu de les comarques. En alguns casos apropant la gran història al gran públic. En d'altres parlant d'aquelles altres històries més desconegudes. Moltes vegades arribant als més joves amb el seu propi llenguatge. I en moltes d'altres permetent un salt qualitatiu a la tradicional història local.

Aquest blog d'història contemporània de les Terres de l'Ebre planteja abordar un escenari territorial regional, centrant-se sobretot entre la Restauració borbònica i la segona República. I ho vol portar a terme amb la divulgació de la història de les nostres comarques, sovint desconeguda i difuminada entre els esquemes més generals, però alhora font d'explicació de la realitat més propera. 

També us convidem a seguir el blog per les xarxes socials, on de forma més general podeu trobar actualitzacions molt més freqüents sobre la nostra història, cultura, patrimoni, etnografia, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada